Reparation af alle biltyper

rep_af_alle_bilmaerker.jpgHvordan kan I det, når andre værksteder slår på, at de kun kan et bilmærke?

Sådan lyder et af de oftest stillede spørgsmål.

Det kræver masser af uddannelse og engagement hos de mekanikere, der skal lave arbejdet. Mekanikerne på frie værksteder kan godt lide at arbejdet er forskelligt og, at hverdagene ikke er ens.

Serviceskemaer og tekniske oplysninger
Der ud over findes der private firmaer som er specialister i at fremskaffe de oplysninger eller er direkte leverandører til bilfabrikkerne f.eks. Bosch. De indsamler oplysningerne f.eks. serviceskemaer og tekniske oplysninger, som passer til den enkelte bilmodel. Så uanset hvilken bil du har, så er oplysningerne der eller de kan skaffes. De fleste bilfabrikker har faktisk også en hjemmeside, hvor serviceskemaer og andre data kan hentes mod betaling.

Testerudstyr
Ud over data og viden - så kræver det også udstyr for at kunne kommunikere med bilen. I praksis betyder det at værkstedet råder over en tester, der kan kobles direkte til bilens elektronik og f.eks. hente fejlmeddelelser ud. Det er selvfølgelig en anden forskel på et værksted med kun et mærke og et frit værksted, da det er dyrere at skulle have udstyr til flere bilmærker end blot et.

Uddannelse. DBRs værksteder uddanner løbende deres mekanikere.
Kurserne foregår typisk på tekniske skoler men også på kurser hos leverandører af teknisk udstyr. DBRhar også eget kursusprogram i samarbejde med Frederikshavns Udviklingscenter.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net