• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› CD-afspilleren i bilen er snart fortid


CD-afspilleren i bilen er snart fortid

I takt med at CD'erne er blevet teknisk overhalet af streaming og mp3-filer, bliver de også droppet som standardudstyr i de nye biler.

I 1990'erne var CD-afspilleren det nye kostbare ekstraudstyr, hvor de fleste biler kun havde radio og kasetteafspiller som underholdning på turen. I 00'erne var en cd-afspilleren standarden i næsten alle biler, men inden for de seneste år har usb-stikket til radioen for alvor bredt sig, så det nu  er standard i f.eks. en af markedets billigste biler, Kia Picanto. Der findes dog stadig luksusbiler  fra f.eks. BMW og Audi  til en halv million kroner, hvor man kigger forgæves efter et usb-stik.

Ude i samfundet er salget af cd-skiver stort set gået i stå og bliver erstattet af musik i smartphones eller i  streamingtjenester. Her kan man trådløst sende musik fra telefonen over i  bilens lydanlæg, hvis det er indrettet til det. Den slags lydanlæg har f.eks. Toyota tilbudt sine kunder i nogen tid, også i  billigere modeller som Yaris, der fås fra omkring 120.000 kroner. I nogle biler vil man endda gå helt forgæves, hvis man gerne vil afspille sine Slayer Cd'ere. Cd-spilleren er bandlyst i Chevrolet Spark, som i  Danmark fås fra omkring 85.000 kroner. Renault er også i de fleste modeller gået væk fra cd-spilleren og over til en  usb-løsning – også i den billige Twingo til under 80.000 kroner, der ellers  ikke kan betegnes som en teknologipioner.

 

Kilde: PolitikenI forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net