Bilister tanker forkert

Der er mange ting at holde styr på i hverdagen, og en af de ting danskerne i stigende grad glemmer er, om deres bil skal tankes med diesel eller benzin, viser nye tal fra Dansk Autohjælp.

 I 2012 år måtte Dansk Autohjælp komme 2400 bilister til undsætning, efter de de havde tanket forkert, og det er en stigning på 22 % i forhold til 2011.  

Folk bliver ofte flove, når de oplever, hvad der er sket, fortæller stationsleder hos Dansk Autohjælp, Henrik Ahlstrøm Olsen til Ekstrabladet.

- Hvis bilen ikke har været startet, er det i de fleste tilfælde nok at tømme tanken og fylde det rigtige brændstof på.

 Ifølge Dansk Autohjælp sker de største skader, hvis man fylder benzin i en halvfuld dieseltank, og når at køre videre uden at opdage det.

- Hvis man fylder en tom dieseltank op med benzin, vil bilen ret hurtigt gå i stå, og man kommer ikke videre. Hvis blandingen derimod er cirka fifty-fifty, kan bilen køre flere hundrede kilometer, uden at det kan mærkes, forklarer Henrik Ahlstrøm Olsen i Ekstrabladet

Han fortæller, at billister skal forberede sig på en større reparation, hvis man kører mange kilometer med forkert brændstof på tanken. Kilde: EkstrabladetI forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net