• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Det behøver ikke at være ’farligt’ at købe en brugt bil


Det behøver ikke at være ’farligt’ at købe en brugt bil

Der florerer mange historier om køb af brugte biler, der kan berette om dårlige erfaringer i forbindelse med at erhverve sig en brugt bil. Dog kan du med fordel købe en brugt bil, hvis du blot holder de fælder og risici for øje, der kan være i forbindelse med et køb af en brugt bil.

Brugtvognsforhandlere kan i mange sammenhæng have en negativ klang, men det er langt fra alle salg og køb af brugte biler, der bør forbindes med svindel og humbug. Der gælder nemlig de samme love og regler for køb af brugte biler, som der gælder for køb af andre brugsgenstande. Ydermere er køberen bedre dækket ind ved køb af en brugt bil hos en forhandler end ved køb af en brugt bil hos en privat. Dette, da køberen gennem en forhandler er beskyttet af købeloven.

I den forbindelse bør det nævnes, at køberen ved køb af en brugt bil hos en forhandler har to års reklamationsret. Her er det vigtigt at påpege, at reklamationsretten kun gælder i et omfang, der er rimeligt i forhold til, hvad køberen kan forvente sig af den brugte bil. Her spiller bilens alder og stand en væsentlig rolle, ligesom bilens pris fra brugtvognsforhandleren er væsentlig i denne sammenhæng.

Brugtvognsforhandleren er fagmand og har pligt til at give køberen al vigtig information på bilen, hvilket gør købet af en brugt bil mere gennemsigtigt. Dette kan være en faldgrube ved køb af en brugt bil af en privat. Vær som køber opmærksom på at få al væsentlig information skrevet ind i købekontrakten og tjek godt op på bilens historie, hvad angår service, registreringsattest og lignende. Således kan du på fornuftig vis erhverve dig en brugt bil.    

Du kan læse mere om køb af brugte biler på:
http://www.forbrug.dk/Test-og-raad-foer-du-koeber/Biler/Koeb-af-brugt-bil  I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net