Hvordan kører du?

Tager du bevidst det gule lys en gang imellem? Benytter du bilens horn i andre tilfælde, end når du ønsker at afværge en farlig situation? Taler du i telefon, når du kører, så du kun har én hånd på rattet?

Man skal ikke køre langt for at erfare, at det ikke er alle danskere, som kører helt efter færdselsreglerne. Det er da også de færreste, som ikke kan nikke genkendende til de forskellige scenarier, som er opstillet ovenfor. Dog kan disse små uvaner hurtigt udvikle sig til direkte uforsvarlig og uhøflig kørsel.

Det er vigtigt at vise hensyn i trafikken, ligesom det er vigtigt at tænke sig om, når man kører bil. Kør bil, når du kører bil, som Rådet for Sikker Trafik anbefaler i en af deres kampagner fra sidste år. Kan vi være bekendt at skrive sms’er, når vi kører, så øjnene er på mobilen og ikke på vejen? Indstiller du radioen, GPS’en eller andet elektronisk udstyr i bilen, når du kører? Har du styr på ungerne på bagsædet? Ja, distraktioner og uvaner er der nok af, ligesom der er nok af opsange om, hvorvidt vi danskere bør køre ordentligt. Og har disse overhovedet en virkning?

Måske er det på tide, at vi igen minder om, at vi bør ryste vores kørselsmæssige uvaner af os og begrænse vores utålmodige og til tider egoistiske trafikadfærd. Endnu en opsang, reminder, løftet pegefinger – ja, måske – men det kan tilsyneladende ikke siges nok gange: Kør ordentligt. Det er vores pligt at minde hinanden om det. Lad os derfor starte med os selv gennem refleksion – hvordan kører du?   I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net