• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Giv din bedste ven sele på i bilen


Giv din bedste ven sele på i bilen

Man siger, at hunden er et menneskes bedste ven, hvilket mange hundeejere kan nikke genkendende til. Derfor medbringer vi også vores hunde, når vi kører bil – dog ofte uden at sikre deres sikkerhed i bilen.

Ligesom du normalvis vil sikre dig, at øvrige medpassagerer spænder bilselen, bør du også sørge for, at din hund bliver fastspændt i enten en hundesele eller transportkasse. 

En sikkerhedssele, eller en transportkasse til hunden, er det mest forsvarlige for både hund og mennesker, sådan at hunden ikke kastes rundt i bilen, hvis et sammenstød eller lignende skulle hænde. Dyrets vægt vil i sammenspil med bilens hastighed kunne opnå en tyngde, der kan være særdeles farlig i en ulykkessituation, hvis dyret ikke er fastspændt. Således kan en potentiel farlig situation undgås eller omfangsmæssigt mindskes, hvis uheldet er ude.

Det samme gør sig naturligvis gældende for andre typer af kæledyr.

Pas på dem du elsker og sikre dig deres og din egen sikkerhed i bilen. På den måde undgås også andre overraskende og forstyrrende elementer, som kan forekomme i forbindelse med dyr i bilen, så du som bilist kan holde dit fokus på vejen.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net