• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Svært at hjælpe nødstedte bilister


Svært at hjælpe nødstedte bilister

SOS Dansk Autohjælp hjælper hver sommer tusindvis af både danske og udenlandske bilister, men mange af bilisterne har ikke forberedt sig på, at uheldet jo kan være ude. Derfor har de f.eks. ikke trækøjet monteret, men derimodet lagt trækøjet nederst i bagagerummet.

- Trækøjet er nødvendigt, når vi skal trække bilen op på ladvognen, fordi det er den eneste måde, vi forsvarligt kan fastgøre spilwiren. Især i ferieperioden oplever vi ofte, at bilisterne må tømme hele bagagerummet for at få fat på det. Har man fået motorstop på motorvejen, er det både ubehageligt og farligt at skulle bruge lang tid på at finde trækøjet, siger Henrik Christensen, der er stationsleder hos SOS Dansk Autohjælp. Han råder til at placere trækøjet i handskerummet eller dørlommen.

Hvis bilen punkterer på turen, er det godt at have et reservehjul. Hvis man vel at mærke har husket låsemøtrikken til alufælgene og de rigtige bolte til reservehjulet.

- De fleste kører efterhånden med GPS, men mange ved ikke, hvordan de finder frem til deres aktuelle GPS-koordinater. Brug lidt tid hjemmefra på at undersøge GPS’ens funktioner. Uden GPS er det nødvendigt at følge med på kort og skilte, så man ikke skal ud på vejen for at finde ens position, siger Ellen Trolle, der er ansvarlig for vagtcentralen.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net