• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Vinterdæk mod sne, sjap og regn


Vinterdæk mod sne, sjap og regn

Sneen har lagt sig på de danske veje, og det er for mange bilisters vedkommende ikke noget problem, eftersom bilens sommerdæk for længst er skiftet ud med vinterdæk. Dog har vinteren budt på mere vand end sne, hvorfor især dybden på vinterdækkenes riller samt dækkenes bredde spiller en væsentlig rolle for sikkerheden i det våde føre.

Du kan derfor med fordel holde øje med din bils dækmønstre, da et dæk med et forholdsvis nedslidt dækmønster/rilledybde kan være farlig på de våde vinterveje. Et vinterdæk med dybe riller kan nemlig i højere grad lede vandet væk, hvilket gør det mere sikkert at køre i det våde vintervejr. Ydermere er det en god ide at tjekke, hvorvidt din bils dæk har det korrekte dæktryk. Det kan være svært som bilejer at måle, hvor dybe ens bildæks riller er, hvorfor det kan være relevant at få en fagmand til det. Du finder her på siden værksteder, som kan hjælpe dig.

Det er dog ikke kun bilens vinterdæk, som er væsentlige i forhold til at gardere sig mod vinterens vejr. Det er en god ide at have en lille skovl, vest med reflekser og et tæppe liggende i bilens bagagerum, hvis vejret skulle vise sig fra sin vinterligste side, som især Nordjylland har oplevet det. Også frostsikret sprinklervæske er en god ide at have med sig, hvis kulden bidder, så udsynet i bilen har optimale vilkår.   I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net